PRODUCENT MEBLI METALOWYCH
I WYPOSAŻENIA GASTRONOMICZNEGO
Home Firma Produkty Usługi Realizacje Referencje Kariera Kontakt Mail
Strona główna ›› Firma ›› Targi ›› 2016 ›› Targi Gastro-Show 2016
SPRAWOZDANIE Z TARGÓW GASTRO-SHOW 2016

W dniach 27-29.10.2016 roku odbyły się w Nadarzynie Targi Warsaw Gastro Show. Zlokalizowane na terenie Ptak Warsaw Expo. Była to pierwsza edycja tych targów, jako nowa inicjatywa targowa, dedykowana dla branży spożywczej, gastronomicznej oraz hotelarskiej. Organizatorzy zamierzają stworzyć w Polsce największą arenę, która stanie się biznesowym centrum prezentacji ofert producentów i dystrybutorów sprzętu oraz wyposażenia dedykowanego dla sektora HoReCa.

Nasz udział w targach był nie planowany w tym roku, w wyniku czego powieliliśmy ekspozycję z targów Polagra w Poznaniu. Udział spontaniczny, ale jak widać po efektach bardzo udany. Organizator zafundował zwiedzającym wiele emocji związanych z pokazami i konkursami kulinarnymi, a także możliwość pogłębienia wiedzy na szkoleniach i konferencjach.

Na naszym stoisku Mateusz Balcerek – Szef Kuchni Villa Secesja w Bydgoszczy przekazywał wiedzę na temat różnic w gotowaniu na indukcji w porównaniu z tradycyjnymi płytami elektrycznymi. Gotowanie na stoisku odbywało się z wykorzystaniem stanowiska mobilnego z okapem wyciągowym o potrójnym stopniu filtracji, wyposażonego w labiryntowe łapacze tłuszczu, filtry siatkowe oraz filtry z węglem aktywnym (Patron). Do ekspozycji potraw i półproduktów wykorzystywał ciąg wydawczy i bemar indykcyjny.


 
Gastro-Show


W czasie targów odwiedziło nas wielu naszych partnerów handlowych z całej Polski. Było także kilka nowych firm z którymi wcześniej nie podejmowaliśmy współpracy, oraz kilkunastu indywidualnych klientów zainteresowanych konkretnymi produktami, takimi jak:
- okap z systemem filtracji KPC(z lampami UV-C),
- mobline stanowisko jezdne z okapem wyciągowym,
- ciąg wydawczy z nadstawkami, które posiadają podnoszone szyby (SPRZEDANE NA TARGACH),
- bemar suchy,
- stanowisko do ekspozycji w lodzie (SPRZEDANE NA TARGACH),

 


Okap z systemem KPC – posiadający specjalne lampy wytwarzające UV-C i ozon, zwracał szczególną uwagę zwiedzających gości. Dzięki intensywnemu światłu UV-C i ozonowi zanieczyszczenia w strumieniu powietrza są utleniane, w wyniku czego emisja zapachu do otoczenia zostaje zredukowana, a tłuszcz nie osadza się w kanałach wentylacyjnych.
Ewentualne, już istniejąca osady tłuszczu znikają stopniowo. Zalety tego systemu to:
•redukcja ryzyka pożaru,
•redukcja emisji zapachów do otoczenia,
•czyste kanały i wentylator,
•eliminacja regularnego czyszczenia kanałów wentylacji,
•konkurencyjne koszty inwestycji,
•niskie koszty eksploatacji i utrzymania,
•umożliwia odzysk ciepła,

Uwieńczeniem Targów była sprzedaż ciagu wydawczego, oraz stanowiska do ekspozycji w lodzie, które klient zabrał zaraz po zakończeniu targów. Dodatkowo pozyskaliśmy kilku nowych Partnerów Handlowych.

Kilka zdjęć z targów:


 
Pliki do pobrania

PLASTMET Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp. k.
dawniej PLASTMET Pilawski, Sikora sp. j. 

 ul. Chrobrego 1  64-720 Lubasz
 NIP 763-000-74-44 Regon 004620165
Telefon: +48 67/ 255 60 32 
+48 67/ 255 75 72
FAX: +48 67/ 255 74 80
e-mail: plastmet@plastmet.com.pl 



PRODUCENT MEBLI METALOWYCH
I WYPOSAŻENIA GASTRONOMICZNEGO


SPRAWOZDANIE Z TARGÓW GASTRO-SHOW 2016

W dniach 27-29.10.2016 roku odbyły się w Nadarzynie Targi Warsaw Gastro Show. Zlokalizowane na terenie Ptak Warsaw Expo. Była to pierwsza edycja tych targów, jako nowa inicjatywa targowa, dedykowana dla branży spożywczej, gastronomicznej oraz hotelarskiej. Organizatorzy zamierzają stworzyć w Polsce największą arenę, która stanie się biznesowym centrum prezentacji ofert producentów i dystrybutorów sprzętu oraz wyposażenia dedykowanego dla sektora HoReCa.

Nasz udział w targach był nie planowany w tym roku, w wyniku czego powieliliśmy ekspozycję z targów Polagra w Poznaniu. Udział spontaniczny, ale jak widać po efektach bardzo udany. Organizator zafundował zwiedzającym wiele emocji związanych z pokazami i konkursami kulinarnymi, a także możliwość pogłębienia wiedzy na szkoleniach i konferencjach.

Na naszym stoisku Mateusz Balcerek – Szef Kuchni Villa Secesja w Bydgoszczy przekazywał wiedzę na temat różnic w gotowaniu na indukcji w porównaniu z tradycyjnymi płytami elektrycznymi. Gotowanie na stoisku odbywało się z wykorzystaniem stanowiska mobilnego z okapem wyciągowym o potrójnym stopniu filtracji, wyposażonego w labiryntowe łapacze tłuszczu, filtry siatkowe oraz filtry z węglem aktywnym (Patron). Do ekspozycji potraw i półproduktów wykorzystywał ciąg wydawczy i bemar indykcyjny.


 
Gastro-Show


W czasie targów odwiedziło nas wielu naszych partnerów handlowych z całej Polski. Było także kilka nowych firm z którymi wcześniej nie podejmowaliśmy współpracy, oraz kilkunastu indywidualnych klientów zainteresowanych konkretnymi produktami, takimi jak:
- okap z systemem filtracji KPC(z lampami UV-C),
- mobline stanowisko jezdne z okapem wyciągowym,
- ciąg wydawczy z nadstawkami, które posiadają podnoszone szyby (SPRZEDANE NA TARGACH),
- bemar suchy,
- stanowisko do ekspozycji w lodzie (SPRZEDANE NA TARGACH),

 


Okap z systemem KPC – posiadający specjalne lampy wytwarzające UV-C i ozon, zwracał szczególną uwagę zwiedzających gości. Dzięki intensywnemu światłu UV-C i ozonowi zanieczyszczenia w strumieniu powietrza są utleniane, w wyniku czego emisja zapachu do otoczenia zostaje zredukowana, a tłuszcz nie osadza się w kanałach wentylacyjnych.
Ewentualne, już istniejąca osady tłuszczu znikają stopniowo. Zalety tego systemu to:
•redukcja ryzyka pożaru,
•redukcja emisji zapachów do otoczenia,
•czyste kanały i wentylator,
•eliminacja regularnego czyszczenia kanałów wentylacji,
•konkurencyjne koszty inwestycji,
•niskie koszty eksploatacji i utrzymania,
•umożliwia odzysk ciepła,

Uwieńczeniem Targów była sprzedaż ciagu wydawczego, oraz stanowiska do ekspozycji w lodzie, które klient zabrał zaraz po zakończeniu targów. Dodatkowo pozyskaliśmy kilku nowych Partnerów Handlowych.

Kilka zdjęć z targów: