PRODUCENT MEBLI METALOWYCH
I WYPOSAŻENIA GASTRONOMICZNEGO
Home Firma Produkty Usługi Realizacje Referencje Kariera Kontakt Mail
Strona główna ›› Produkty ›› Ciągi wydawcze ›› Elementy chłodnicze

Elementy chłodnicze

 
Chłodnicze urządzenia gastronomiczne, obok mebli technologicznych i urządzeń grzewczych, stanowią podstawowe wyposażenie profesjonalnych kuchni zbiorowego żywienia. Główną cechą tych urządzeń  jest przedłużenie terminu przydatności do spożycia w temperaturach odpowiednich do danego produktu. Podstawowe materiały używane do produkcji urządzeń to atestowane blachy oraz profile kwadratowe ze stali chromowo-niklowej w gatunku 0H18N9 i H17, dopuszczone do kontaktu z żywnością. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu w branży gastronomicznej, urządzenia produkowane przez nas są estetyczne i funkcjonalne przy zachowaniu wygody i bezpieczeństwa użytkownika. Wyroby te cechuje niska strata ciepła ze względu na zastosowaną dobrą izolację termiczną oraz szybkie chłodzenie części roboczych wynikające z dobrze zaprojektowanych układów chłodniczych. Nogi urządzeń zakończone są stopkami umożliwiającymi łatwe wypoziomowanie.

 
Urządzenia te ze względu na rozwiązania i zastosowanie dzieli się na następujące grupy:

• stoły chłodnicze
• lady sałatkowe
• wanny chłodnicze

 
Stoły chłodnicze wykonane w wersjach z drzwiami lub szufladami zapewniają maksymalne wykorzystanie możliwości kuchni w połączeniu z potrzebami procesu przygotowania potraw. Łatwa obsługa  sterowania pozwala na zadanie temperatury w zakresie od +2oC do +10oC. 


Lady sałatkowe posiadają w blacie otwór do umieszczenia pojemników GN. Poniżej pojemników znajdują się dwie komory zamykane drzwiami. Łatwa obsługa sterowania pozwala na zadanie temperatury w zakresie od +2oC do +10oC. 


Wychodząc na przeciw zróżnicowanym wymaganiom i oczekiwaniom klientów, elementy ciągów wykonujemy jako korpusowe lub szkieletowe.
  
Wyświetlono rekordy od 1 do 7 (z 7 znalezionych) Stron:   1

PS 01 20 Stoł chłodniczy 2 - komorowy  PS 01 20 Stoł chłodniczy 2 - komorowy 

PS 01 21 Stół chłodniczy 3 - komorowy  PS 01 21 Stół chłodniczy 3 - komorowy 

PS 01 30 Stół chłodniczy 2 - komorowy z agregatem u dołu  PS 01 30 Stół chłodniczy 2 - komorowy z agregatem u dołu 

PS 01 40 Lada sałatkowa  PS 01 40  Lada sałatkowa 

PS 01 45 Lada sałatkowa z agregatem dolnym  PS 01 45 Lada sałatkowa z agregatem dolnym 

PS 01 48 Witryna chłodnicza  PS 01 48 Witryna chłodnicza 

PS 02 22 - 02 24 Stanowisko niezabudowane z wanną chłodniczą  PS 02 22 - 02 24 Stanowisko niezabudowane z wanną chłodniczą 

Wyświetlono rekordy od 1 do 7 (z 7 znalezionych) Stron:   1
Pliki do pobrania

PLASTMET Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp. k.
dawniej PLASTMET Pilawski, Sikora sp. j. 

 ul. Chrobrego 1  64-720 Lubasz
 NIP 763-000-74-44 Regon 004620165
Telefon: +48 67/ 255 60 32 
+48 67/ 255 75 72
FAX: +48 67/ 255 74 80
e-mail: plastmet@plastmet.com.pl 



PRODUCENT MEBLI METALOWYCH
I WYPOSAŻENIA GASTRONOMICZNEGO


Elementy chłodnicze

 
Chłodnicze urządzenia gastronomiczne, obok mebli technologicznych i urządzeń grzewczych, stanowią podstawowe wyposażenie profesjonalnych kuchni zbiorowego żywienia. Główną cechą tych urządzeń  jest przedłużenie terminu przydatności do spożycia w temperaturach odpowiednich do danego produktu. Podstawowe materiały używane do produkcji urządzeń to atestowane blachy oraz profile kwadratowe ze stali chromowo-niklowej w gatunku 0H18N9 i H17, dopuszczone do kontaktu z żywnością. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu w branży gastronomicznej, urządzenia produkowane przez nas są estetyczne i funkcjonalne przy zachowaniu wygody i bezpieczeństwa użytkownika. Wyroby te cechuje niska strata ciepła ze względu na zastosowaną dobrą izolację termiczną oraz szybkie chłodzenie części roboczych wynikające z dobrze zaprojektowanych układów chłodniczych. Nogi urządzeń zakończone są stopkami umożliwiającymi łatwe wypoziomowanie.

 
Urządzenia te ze względu na rozwiązania i zastosowanie dzieli się na następujące grupy:

• stoły chłodnicze
• lady sałatkowe
• wanny chłodnicze

 
Stoły chłodnicze wykonane w wersjach z drzwiami lub szufladami zapewniają maksymalne wykorzystanie możliwości kuchni w połączeniu z potrzebami procesu przygotowania potraw. Łatwa obsługa  sterowania pozwala na zadanie temperatury w zakresie od +2oC do +10oC. 


Lady sałatkowe posiadają w blacie otwór do umieszczenia pojemników GN. Poniżej pojemników znajdują się dwie komory zamykane drzwiami. Łatwa obsługa sterowania pozwala na zadanie temperatury w zakresie od +2oC do +10oC. 


Wychodząc na przeciw zróżnicowanym wymaganiom i oczekiwaniom klientów, elementy ciągów wykonujemy jako korpusowe lub szkieletowe.
  
Wyświetlono rekordy od 1 do 7 (z 7 znalezionych) Stron:   1

PS 01 20 Stoł chłodniczy 2 - komorowy  PS 01 20 Stoł chłodniczy 2 - komorowy 

PS 01 21 Stół chłodniczy 3 - komorowy  PS 01 21 Stół chłodniczy 3 - komorowy 

PS 01 30 Stół chłodniczy 2 - komorowy z agregatem u dołu  PS 01 30 Stół chłodniczy 2 - komorowy z agregatem u dołu 

PS 01 40 Lada sałatkowa  PS 01 40  Lada sałatkowa 

PS 01 45 Lada sałatkowa z agregatem dolnym  PS 01 45 Lada sałatkowa z agregatem dolnym 

PS 01 48 Witryna chłodnicza  PS 01 48 Witryna chłodnicza 

PS 02 22 - 02 24 Stanowisko niezabudowane z wanną chłodniczą  PS 02 22 - 02 24 Stanowisko niezabudowane z wanną chłodniczą 

Wyświetlono rekordy od 1 do 7 (z 7 znalezionych) Stron:   1